If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Обясни на всички нас неграмотниците във форума, като залепне релето въртят ли перките или не въртят.
Няма смисъл да обяснявам,на който трябва го правя,както е залепнало релето,в следващия момент с изгорелите пъпки въобще не прави контакт,ма явно на някой друг не му е ясна работата
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Няма смисъл да обяснявам,на който трябва го правя,както е залепнало релето,в следващия момент с изгорелите пъпки въобще не прави контакт,ма явно на някой друг не му е ясна работата
Някой ще сподели ли как да извадя това капаче, че днес и моите останаха да се въртят като отидох на работа и откачах акукулатора.Тая вечер пробвах да го изкарам да го напръскам и да го видя какво е, че да си взема друго ама не.Трябва ли да разглобя половината кола или ...? Ядосах се и с едни клещи го шибнах няколко пъти тва капаче и спряха ама най-вероятно пак ще залепне.Някой снимка на това реле или какво да търся в магазина???
Някой ще сподели ли как да извадя това капаче, че днес и моите останаха да се въртят като отидох на работа и откачах акукулатора.Тая вечер пробвах да го изкарам да го напръскам и да го видя какво е, че да си взема друго ама не.Трябва ли да разглобя половината кола или ...? Ядосах се и с едни клещи го шибнах няколко пъти тва капаче и спряха ама най-вероятно пак ще залепне.Някой снимка на това реле или какво да търся в магазина???
Трябва да се уточни годината и по възможност месеца на производство. Електрическата схема има различия в зависимост от това.
Примерно това, което е показал на снимката Стефан е релето за първата степен на вентилаторите и то се намира между чистачките. При неговата модификация релето за втората степен (бързата скорост) се намира в блока в предната част на левия калник. Неговата модификация би трябвало да е с дата на производство 04. 2001 - 02.2002.
При модификации отпреди този интервал и двете релета се намират в блока в предната част на калника.
---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:44 ----------
Демонтирай въпросния блок като развиеш означените гайки и при необходимост изключиш буксите:
Без да го демонтираш няма да можеш да свалиш капака и да стигнеш до релетата.
Така ги виждах и аз нещата ама се надявах да има по-лесен начин, че при мене там е фул с какво ли не.Тоя тумбак на маркуча над дебитомера трябва да махна май...баластите са там ... ужасТ...Спирам да мисля тая вечер за тая кола, че се ядосвам-тая вечер някъв кавал ми охлузил бронята и ми оставил от отвратителната си синя боя...
Така ги виждах и аз нещата ама се надявах да има по-лесен начин, че при мене там е фул с какво ли не.Тоя тумбак на маркуча над дебитомера трябва да махна май...баластите са там ... ужасТ...Спирам да мисля тая вечер за тая кола, че се ядосвам-тая вечер някъв кавал ми охлузил бронята и ми оставил от отвратителната си синя боя...
Не е толкова трагична ситуацията. Само така ти се струва. Аз там имам и изпарител и баласт и пак го свалям това без проблем.
Comment